Haas & Konijn houdt het eenvoudig

 

Omdat ik het belangrijk vind helder te houden waar ik voor sta met mijn bedrijf en hoe ik dat het beste kan communiceren, zoek ik regelmatig contact met mijn mijn concept-writer, Ingrid van der Geest. Tijdens één van de sessies kreeg ik er flink van langs.

Eerlijk doch pijnlijk werd me de spiegel voorgehouden. Daar kwam ik een beeld tegen wat ik nooit oftenimmer wilde zijn: Clini Clown of brodeloze kunstenaar.

Ik had overduidelijk iemand nodig.

We doorliepen samen een zoekproces en opeens riep ze uit: 'Jij bent de Dick Bruna onder de coaches en trainers.' Dick Bruna. Wie kent zijn plaatjes niet. Duidelijker had ze het niet kunnen zeggen. Iets groot en ingewikkeld maken is gemakkelijk. Wat Dick Bruna kan is een kunst.

En dat is precies waar Haas & Konijn van houdt. Het simpel houden. Ingewikkelde zaken terugbrengen tot hanteerbare stukjes. Niet groter maken dan het is. Klein houden als het kan. Eenvoudige handvatten bieden waarmee je verder kan. Tot de kern komen door het zichtbaar te maken. Tastbaar. Zodat die grote vraag (be)grijpbaar wordt.

Een plaatje maken dat bestaat uit twee stipjes en een kruisje. 

Meer is niet nodig.

Out of the box
eenvoud
down to earth
plagen prikkelen uitdagen
vakbekwaam deskundig
integer autonoom

Menu