Duurzame inzetbaarheid

 

Je hebt op dit moment een baan en vraagt je wel eens af wat jij morgen doet. Alles verandert immers om je heen. Inclusief jijzelf. Misschien bestaat jouw functie straks niet meer of kun je deze niet meer uitoefenen. Je zou wel eens willen weten wat je nu al in huis hebt voor straks, wat jij belangrijk vindt in je loopbaan en wat je voor morgen nodig hebt. Welke stappen je hebt te nemen, wil je duurzaam inzetbaar blijven en meegaan met die veranderende wereld. 

Ben je nu op zoek naar een glazen bol waarin je een antwoord kan vinden op deze vraag? Helaas. Die hebben we niet. Wat we wel hebben is een loopbaantraject waarmee we heel gericht met jou met die vraag aan de slag kunnen zodat jij zo goed mogelijk voorbereid bent op morgen. Haas & Konijn zorgt ervoor dat jij duurzaam inzetbaar bent en blijft. 

Op weg naar morgen

Dit is een korte loopbaanscan voor medewerkers die zich willen oriënteren op morgen.

Het traject bestaat uit een telefonische intake, een voorbereidende opdracht en een individueel gesprek van 1,5 uur. Dit kan op locatie van opdrachtgever óf op locatie van Haas & Konijn. Door de voorbereidende intake kunnen we ons in het gesprek volledig richten op jouw specifieke vraag aan ons. Aan het eind van dit traject heb je beter zicht op de vervolgstappen die jij kunt nemen om voorbereid te zijn op morgen. Wanneer je wilt, kunnen we een terugkoppeling doen naar je werkgever en zonodig een voorstel doen voor een vervolg. Maar dat doen we alleen als dat echt nodig is. Want vaak kun je na deze quick-scan zelfstandig verder.

Duur: 1 dag
Aanpak: telefonische intake, voorbereidende opdracht
Individuele begeleiding: 1 sessie van 1,5 uur

Wat doe jij morgen

Dit is een uitgebreid traject voor medewerkers gericht op duurzame inzetbaarheid.

In dit loopbaan traject onderzoek je hoe het staat met je arbeidskansen en je duurzame inzetbaarheid. Dit is een uitgebreid traject dat bestaat uit een combinatie van een persoonlijke intake, assessments en individuele gesprekken. Tijdens de intake bepalen wij samen met jou welke assessments het beste bij jouw specifieke vraag en doelstelling passen. Wij kunnen gebruik maken van een aantal gevalideerde testinstrumenten van LDC Business en Hogefre waaronder de duurzaamheid scan, mobiliteit indicator, vitaliteitscheck en werkstress indicator.

Arbeidsmarktkansen vormt een belangrijk en vast onderdeel van dit traject. Deze scan is ontwikkeld door IG Group i.s.m. LDC Business en wordt ook bij de Nationale Loopbaanscan ingezet. Het geeft een objectief en onafhankelijk beeld van iemands huidige en toekomstige arbeidsmarktkansen. Onderbouwd met uitgebreid arbeidsmarktonderzoek. De onlinevragenlijst is eenvoudig en snel in te vullen en leidt direct tot een uitgebreid persoonlijk rapport betreffende de arbeidsmarktpositie van de kandidaat. Met handige en praktische tips. 

Tijdens de individuele gesprekken nemen wij samen met jou de assessments door en kijken wat dit betekent voor jouw loopbaan en de stappen die jij hebt te zetten. Aan het eind van dit traject weet je precies wat jou te doen staat, wil je voorbereid zijn op morgen.

Duur: 3 maanden
Aanpak: intake, mobiliteit indicator, duurzame inzetbaarheid scan, vitaliteitscheck, werkstress indicator, arbeidsmarktkansenscan
Individuele begeleiding : 3 - 5 sessies van 1,5 uur

Regio Meppel | Hoogeveen | Emmen | Beilen | Assen | Steenwijk | Wolvega | Leeuwarden | Drachten | Heerenveen | Groningen | Zwolle

Haas & Konijn®
biedt kort en krachtige
interventies gericht
op gedrag, die direct
toepasbaar zijn in
de praktijk en leiden
tot duurzame
verandering

Menu