Haas & Konijn in actie voor de BIJ

 

Het gaat niet goed met de BIJ. Dat knaagt aan ons. Al jaren. Dus hebben we vorig jaar een pond bijvriendelijke bloemenzaadjes gekocht en als 'zaadbommetjes' uitgedeeld aan onze klanten en opdrachtgevers. Met de boodschap: Veranderen DOE je, Hier en Nu. 

Dit jaar hebben we dit aantal verdubbeld. We gaan een kilo bloemenzaadjes, goed voor een bloemenwahalla van 1000 vierkante meter, met engelengeduld verdelen over 100 perkalijnen zakjes met dezelfde boodschap.

Wil je meedoen?

Mail dan even naar info@haasenkonijn.nl dan sturen we je gratis een zakje bloemenmix toe. 

 

Bijvriendelijke bloemenmix

Vooral in de stad is het moeilijk voor bijen om genoeg bloemen te vinden. De zaden van deze mix zijn zeer geschikt voor bijen omdat ze veel nectar en/of stuifmeel bevatten. Precies wat bijen eten! Een zakje bevat 10 gram bloemenzaden.

Deze zaden mix is geschikt voor in borders en in een grote bloempot / bloembak (minimaal 25 cm doorsnede). Het grondtype is bij voorkeur voedselrijk en vochtig, maar niet nat. Standplaats zonnig. Er zitten meer dan 20 verschillende soorten zaden in deze mix, zodat de kans groot is dat een deel ervan het heel goed doet op uw zaaiplaats. Voor de bijen is variatie ook belangrijk, dus hoe meer soorten bloemen hoe beter. Er zit 8 gram in een zakje, genoeg voor minstens 8 vierkante meter. Voor meer precieze informatie over de verzorging, kijk op happyseeds.nl/bloemenmix-voor-bijen-en-vlinders/

 

Weidebloemenmix

Een mix van prachtige weidebloemen voor in de tuin. De mix bevat klaprozen, goudsbloemen, korenbloem, slaapmutsjes, kamille en nog +/- 10 prachtige andere eenjarige soorten. Er is geen graszaad toegevoegd, je koopt dus puur de bloemen! Deze mix is fantastisch voor bijen en vlinders.

Een mix van weidebloemen is ideaal als je een prachtig bloemenveldje wilt, zonder er veel werk van te hebben. Je hoeft de zaden alleen uit te strooien over een stukje gras of kaal landje. De bloemen komen elk jaar zelf terug! Ook ideaal om iets voor de natuur te doen op een kale berg, strookje land of slootwal.

Eén zakje is genoeg voor ongeveer 9 m2 grond, het bevat zo’n 10 gram.  De zaden kunnen het beste in maart of begin april gezaaid worden, dan heb je diezelfde zomer nog bloemen. Zaaien in april of mei geeft alleen goed resultaat als het stuk grond kaal is. Je kan ook in de herfst zaaien, je krijgt dan in de lente en zomer daarop veel bloemen. Kies een plek in de volle zon met schrale tot gemiddeld voedselrijke grond. Voor meer informatie over zaaien kan je kijken op: www.happyseeds.nl/weidebloemen

Met dank aan Happy Seeds !

 

gooi
die
lelijke tuintegel
weg
en ga weer
bloemen
zaaien

Menu