NOLOC Nieuwsbrief | mei 2016

 

Het webinar  ‘Duurzame inzetbaarheid,aan het werk blijven in een veranderende wereld’  met Prof. dr. Beatrice van der Heijden als gastspreker mag met een actieve deelname van 246 NOLOC leden en een gemiddelde waardering van 7,6 wederom een succes heten. Tijdens dit seminar gaf Beatrice van der Heijden de deelnemers een kijkje in de wetenschappelijk keuken van loopbaanmanagement en slaagde erin binnen 60 minuten handen en voeten te geven aan het begrip Duurzame Inzetbaarheid.

Duurzame Inzetbaarheid. Noodzaak of Trend? Weer een containerbegrip erbij? En waar hebben we het eigenlijk over bij duurzame inzetbaarheid. Is het alleen belangrijk voor de medewerker of heeft een organisatie er zelf ook belang bij? En hoe zit het met lager opgeleiden. De stratenmaker. Wat heeft die nou met duurzame inzetbaarheid? Een versleten knie is toch een versleten knie. Die kun je niet meer duurzaam maken. Vijf wetenschappelijk bewezen voorspellende factoren voor een succesvolle loopbaan. Waarbij de predictor employability zelfs voor 80 % bepalend is. Top. Daarmee kun je de leidinggevende motiveren te investeren in zijn medewerker. Maar wanneer is een loopbaan eigenlijk succesvol? Wordt loopbaansucces objectief aan de buitenkant gemeten of is de subjectieve beleving bepalend.

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit alle informatie die deelnemers tijdens dit webinar in sneltreinvaart kregen aangereikt. Theorie die de loopbaanprofessional tegenkomt in zijn praktijk en de volgende dag al kan inzetten richting cliënt en opdrachtgever. Wetenschappelijk onderbouwd en relevant.

Want laten we wel wezen. Het ís belangrijk voor ons en onze cliënten om te weten op welke manier ze voor langere tijd gezond én met plezier hun werk kunnen verrichten. Welke aangrijpingspunten en activiteiten er zijn die wij als loopbaanprofessional hiervoor kunnen inzetten. Zoals job crafting. Of over de wetenschap te beschikken dat 3 tot 5 jaar de optimale duur is van werkzaam zijn in een bepaalde functie. Daarna wordt het tijd om andere competenties aan te spreken. Daarmee bewaakt je cliënt zijn arbeidsmarktwaarde. En het ís waardevol om opdrachtgevers te kunnen overtuigen op basis van wetenschappelijk onderzoek dat aandacht voor duurzame inzetbaarheid leidt tot organisatiesucces. Wereldwijd zelfs. Beatrice van der Heijden durft nu al te stellen dat dit de uitslag zal zijn van haar lopende onderzoek.

Alleszins de moeite waard dus om 60 minuten te investeren in je eigen duurzame inzetbaarheid! De link naar de on-demand versie van de webinar staat op de ledenpagina van de website NOLOC onder het kopje 'kijk naar webinars'. De sheets zijn te vinden in de bibliotheek onder 'bijeenkomsten en presentaties' zodra je bent ingelogd.

Redactieteam Noloc / Wilma de Haas

 

 

 

 

een
versleten knie
is
toch
een
versleten knie

Menu