Theorie en praktijk

 

Onze manier van werken heeft een stevige theoretische basis vanuit de gedragswetenschappen en is getoetst in de praktijk. Empirisch bewezen. Wij starten vanuit de praktijk en koppelen dit vervolgens aan theoretische modellen of concepten. Van praktijk naar theorie dus. Niet andersom. Wij werken altijd met een combinatie van doe- en praatactiviteiten. Bij ons komen op die manier theorie en praktijk bij elkaar. Een combinatie die oersterk blijkt te zijn. 

Ons mensbeeld is positief.

Wij geloven dat verandering mogelijk is. Wij geloven dat elk mens de behoefte heeft zich te ontwikkelen en zich graag doelen stelt. Hierbij is de mens verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkelingsproces en zijn wij ervan overtuigd dat ieder mens krachtig genoeg is om zijn problemen ter hand te nemen en verandering tot stand te brengen. Ons uitgangspunt is altijd positief.

Plezier en zich veilig voelen zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Daarbij is ervaringsgericht leren één van de meest krachtige manieren om nieuwe inzichten te verkrijgen of  te komen tot een andere, meer effectieve manier van handelen.

NIETS blijft zoals
het is
ALLES
verandert

Menu